6-7 YOSHLI BOLALARNI MULOQOT KOMPETENSIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH SAMARALI YO’LLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni maktab davriga tayyorlashning sifat va samara koeffisientini oshiruvchi omillar, metodlar va usullari yoritilgan. Nutqning rivojlanishi nutq faoliyatining asosiy turlarini rivojlantirish, shuningdek, ularning boshlang'ich savodxonlik kursining eng oddiy grammatik va imlo qoidalarini o'zlashtirishi bilan chambarchas bog'liq bo’lib, o'z navbatida, axloqiy masalalar va estetik g'oyalarni shakllantirish, umuminsoniy axloqiy qadriyatlarni, ijodiy qobiliyatlarni o'zlashtirish va bolalarning atrofdagi voqelik haqidagi o'ziga xos g'oyalarini boyitish kabi asosiy muammolarni hal qilishni o'z ichiga oladi.