“KICHIK GURUHLARDA ISHLASH” METODINING AMALIYOTGA TATBIQI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqola “Kichik guruhlarda ishlash” metodining amaliyotga tatbiqini o'rganadi. Kichik guruhlar bilan ishlash usuli ta'lim jarayonida o'quvchilar va talabalar faolligini oshirish, ularda hamkorlik ko'nikmalarini shakllantirish, mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirish uchun samarali vosita sifatida tan olinadi. Maqolada kichik guruhlarda ishlash metodining nazariy asoslari, uni qo'llashning afzalliklari va ta'lim jarayoniga integratsiya qilish usullari ko'rib chiqilgan. Shuningdek, mualliflar ushbu metodning o'quvchilarning bilim olishga bo'lgan qiziqishini oshirish, mavzularni chuqurroq o'zlashtirish hamda o'qituvchilar va o'quvchilar o'rtasidagi o'zaro munosabatlarni yaxshilashdagi ijobiy ta'sirini ta'kidlab o'tadilar. Maqolada kichik guruhlar bilan ishlashning amaliy misollari keltirilgan bo'lib, ularning ta'limdagi samaradorligini oshirish yo'llari aniq misollar orqali bayon etilgan. Maqola yakunida esa kichik guruhlarda ishlash metodini ta'lim tizimiga keng joriy etish bo'yicha tavsiyalar berilgan.