MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA KICHIK GURUH BOLALARINI HARAKATLI O‘YINLAR ORQALI JISMONIY KOMPETETSIYASINI RIVOJLANTIRISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Quyidagi maolada “Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida kichik guruh bolalarini harakatli o‘yinlar orqali jismoniy kompetetsiyasini rivojlantirish”da bolalarga qanday turdagi o‘yinlarni qo‘llash va yangi dedaktik o‘yinlarni, metodlarni izlab topish hamda uni amalyotda qolab ko‘zlangan madsadga erishish qolaversa tanlangan o‘yinlarning bolaga umumiy tasiri SWOT tahlil metodi yordamida aniqlanib, bolalarning kichik yoshidan o‘yin orqali ma’lum faoliyatni tushintirish yaxshi samar berish xaqida so‘z yuritilgan.