O'ZBEKISTONDA TARIXIY-MADANIY TURIZM RESURSLARIDAN FOYDALANISHDA XALQARO TAJRIBA (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Turizm milliy iqtisodiyotga yuqori daromad keltiradigan istiqbolli soha boʻlib, jahon iqtisodiyotining yetakchi tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Sayyohlik sohasida taraqqiyotga erishgan ba`zi mamlakatlarning asosiy daromad manbai ham aynan turizm hisoblanadi. Ushbu maqolada tarixiy-madaniy turizm va uning O‘zbekistondagi  resurslari hamda tarixiy-madaniy turizm resurslaridan foydalanishda xalqaro tajribadan foydalanish, uni milliy modelini yaratish haqida so‘z yuritilgan.