TIL VA TEXNOLOGIYA (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Til deb murakkab muloqot tizimiga yoki shu tizimni urganuvchi va ishlatish qobilyatiga aytiladi.Tilni urganuvchi soxaga tiklshunoslik deyiladi. jahon tillari miqdorini aniqlash uchun til va sheva irasida farq urnastish zarur.