TURKISTON O’LKASIDAGI JADIDCHILIK HARAKATIDA ABDULLA AVLONIY FAOLIYATINING TUTGAN O‘RNI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada atoqli ma’rifatparvar jadidlardan biri hisoblangan Abdulla Avloniyning jadidachilik harakati rivojiga qo’shgan hissasi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Abdulla Avloniyning yangi usul maktablari maktablari uchun yaratgan darsliklari, Turkiston o’lkasida tashkil etgan teatr truppasi, o’zining rahbarligi ostida faoliyat olib borgan to’garaklari va boshqalar haqida umumiy ma’lumotlar berilgan.