AVSTRIYA, ROSSIYA VA PRUSSIYANING POLSHANI BOSIB OLISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada Avstriya,Rossiya va Prussiyaning Polshani bosib olishi,sabablari,oqibatlari,XVIII asrda Polshaning ichki va tashqi siyosati ko’rib chiqilgan.Shuningdek, Yevropaning boshqa davlatlari Polshada o’z gegemonligini o’rnatish va saqlab qolish uchun harakatlari, XVIII asrda Rossiyaga qarshi qaratilgan,,sharqiy to’siq” (Turkiya,Polsha,Prussiya) barpo qilish va bu siyosiy jarayonlar qanday olib borilganligi  tahlil qilindi.