KASR TUSHUNCHASHI BILAN TANISHTIRISH METODIKASI.ULUSH. BUTUNNING ULUSHINI TOPISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Kasr tushunish – bu amallarni bajarish yo'li bilan kvadratning yuzasini yoki do'ppini topish usuli. Ulushning doirasida, kvadratning tomoni yoki do'ppining radiusi yoki diametri topiladi. Kasr tusunshashi bilan tanishtirish metodikasi matematikada bir qo'shish va ayirish amaliyotlarini o'rgatish uchun muhimdir. Bu metodika yosh o'quvchilarga ulushi tushunish va amaliyotlarini bajarmoqchi bo'lganlar uchun juda foydali bo'ladi.