ҰЛТ ДҮНИЕТАНЫМЫ МЕН ТӘРБИЕНІҢ САБАҚТАСТЫҒЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Бүгінгі күнің әлемдік деңгейдегі өзекті мәселелерінің бірі дін екені даусыз. Оның адамзат тарихынының жадына тиеселі кезеңдерді толық қамтып, қазірдің өзінде де қоғамдық өмірдің негізгі қалыптастырушы факторларының бірі болып отыр. Діннің халық өміріндегі алатын орнының маңыздылығы соншалықты, белгілі бір діннің негізін түсінбей жатып сол дінді ұстанатын халықтың дүниетанымы туралы толық көзқарас қалыптастыру мүмкін емес.