ШЕТЕЛ ӘДЕБИЕТІН ЗЕРДЕЛЕУГЕ ЖОЛ АШҚАН ӘДЕБИЕТТАНУШЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ешбір ұлт әдебиеті өздігінен жеке дара дамымайтыны хақ. Бұл орайда қазақ халқының басқа ұлт әдебиеттерімен тығыз байланыста дамып, өсуін айтуымызға болады. Туысқан халықтар әдебиеттері арасындағы әдеби байланыс тақырыбы-өзектілігін жоймайтың келелі мәселенің бірі. Қазақ әдебиетінің қарақалпақ әдебиетімен, шығыс әдебиетімен үндестігін әдебиеттерді салыстырып таразылау тұрғысынан олардың өзара шығармашылық үндестігі мен рухани сабақтастығын зерттеу нысанын алған ғалым ол- филология ғылымдарының кандидаты, профессор Жоламан Қобланов.