SAMARQAND VILOYATI AHOLISINING IJTIMOIY HAYOTI (1946-1991) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada Samarqandning Amir Temur davridan boshlab tarixi va bu shaharda Buyuk Ipak yo‘li qanday rivojlangani ko‘rib chiqiladi . Maqolada birlashgan qabilalarning boshqa qabilalar bilan rivojlanishi ham ko‘rib chiqiladi . Bu davrlardagi Samarqandning nafaqat ijtimoiy hayoti, balki boshqa masalalar ham ko‘rib chiqiladi.