XITOY TILIDA INTERNET MULOQOT TURLARI AFZALLIKLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Mazkur maqola Xitoy tilida internet muloq‘ot turlarining afzallilariga bag‘ishlangan bo‘lib, internet muloq‘ot tasnifi, turlari tahlilga tortilgan. Internet muloq‘otning ijobiy va salbiy fikrlari ko‘rib chiq‘ilib tahlil qilindi. “Internet muloqot” tushunchasi o‘z ichiga internet-kommunikatsiya, blogosferalar kabi tushunchalarni qamrab oladi. Jamiyat hayoti uchun majburiy sharoit hisoblangan “Internet muloqot” deganda, “ikki va undan ko‘p tilga ega shaxslarning axborot olish va almashish jarayonidagi o‘zaro ta’siri, ya’ni birgalikdagi faoliyatni amalga oshirish uchun lozim bo‘lgan suxbatdoshga u yoki bu jihatdan ta’sir etish” tushuniladi.Ijtimoiy tarmoqda foydalanuvchilarning xulq-atvori to‘gʼridan to‘gʼri emas, qandaydir bir prizmadan o‘tib namoyon bo‘ladi. Yaʼni bu yerda muloqotda odamlar aslidagidan ko‘ra dadilroq, jurʼatliroq, betgachoparroq, mulozamatsiz va hatto shafqatsizroq ko‘rinishi mumkin.