AN’ANAVIY XITOY TILIDA BESHTA RANGNING TASNIFI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Xitoy ranglari chuqur tarixiy va madaniy merosni o'z ichiga oladi va har bir rang o'ziga xos ramziy ma'noga ega. Qizil rang - shohlik va qudrat ramzi, lekin yashil - hayot, tabiat, uyg'unlik va osoyishtalik ramzi; Shuningdek, u zulmat va qayg'uni anglatadi. Bu ranglar nafaqat an'anaviy xitoy madaniyatida muhim rol o'ynaydi, balki zamonaviy hayotda ham keng qo'llaniladi.