GENDER TENGLIGINI TAMILASH DUNYOVIY EHTIYOJIDIR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada gender tengligining tushunchasi, ayollar va erkaklar teng huquqligini tamilashining ahamiyati, gender tengligi masalalari rivojlanishining tarixiy evolyutasiyasi va shuningdek ayollar va erkaklar teng huquqliligini taminlash bo’yicha xalqaro hamjamiyat tamonidan qabul qilingan bir qancha huquqiy hujjatlar bo’yicha malumotlarga ega bo’lishingiz munkin. Shuni takilab o’tishimiz kerakki, ayollar va erkaklar huquqlarini taminlash xalqaro huquqiy hujatlarda o’z aksini topayotganini ko’rastib berish ushbu maqollaning maqsadlaridan biridir.