BOLA HUQUQLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada  bola deb kimlarga aytiladi,  bola huquqlarining asosiy kafolatlari to’g’risida, ijtimoiy himoyaga muxtoj bolalar huquqlari qo’shimcha  kafolatlari to’g’risida, bola huquqlarini hiomoya qilish bo’yicha  davlat  siyosati qandayligi  to’g’risida, bola huquqlarini  taminlashda davlat  hokimiyati va boshqaruv organlarining vakolatlari  to’g’risida,  bolaning qonuniy  vakillari kimlar, bolaning himoyaga bo’lgan huquqi qanday amalga oshirilishi to’g’risida, ijtimoiy himoyaga muxtoj bolalarning ijtimoiy yordam olishga bo’lgan huquqi bayon etilgan.