O’ZBEKISTONDA KOVRAK O'SIMLIGINING DORIVORLIGI VA TABOBATDA ISHLATILISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqola Respublikamiz xududida o’tgan asrda iqlimlashtirilgan,dorivorlik va oziq-ovqat ahamiyatiga ega kovrak va sassiq kovrak turlarini, kelib chiqish turlari geografik tarqalishi va bioekologiyasini o’rganishga bag’ishlangan tadqiqot natijalaridan biridir.Bu o’simlikning ildizi guli poyasi va meva tanasi shifobaxsh xususiyatiga ega.Uning shirasi tarkibidagi modda yuqori fiziologik faoliyatga ega moddalar mavjud.