SPEAKING IN TONGUES: THE FASCINATING WORLD OF LINGUISTIC DIVERSITY (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
“Tillarda so‘zlash: til xilma-xilligining maftunkor dunyosi” butun dunyo bo‘ylab so‘zlashadigan son-sanoqsiz tillarni o‘rganib, insoniy muloqotning boy gobelenini o‘rganadi.  Tilning evolyutsiyasidan ikki tillilikning murakkabliklarigacha, bu maqola lingvistik ifodaning xilma-xil landshaftlarini ko'rib chiqadi.  Tarixiy tushunchalar, zamonaviy tadqiqotlar va hayotiy misollar kombinatsiyasi orqali o'quvchilar tilni o'zlashtirish, saqlash harakatlari va texnologiyaning tildan foydalanishga chuqur ta'sirining nozik tomonlarini ochishga taklif qilinadi.  Bundan tashqari, ushbu maqola tilning madaniyat, o'ziga xoslik va ijtimoiy dinamikaga chuqur ta'sirini o'rganadi va til bizning dunyo bilan o'zaro munosabatlarimizni shakllantirish usullarini yoritadi.