THE LANGUAGE OLYMPICS: A CLOSER LOOK AT LINGUISTIC COMPETITION BETWEEN NATIONS (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
“Til Olimpiadasi: Millatlar o‘rtasidagi lingvistik raqobatga yaqinroq nazar” sarlavhali ushbu mazmunli maqolada muallif global miqyosda rivojlanayotgan lingvistik raqobatning dinamik olamiga kirib boradi. Maqolada Olimpiya o'yinlari bilan o'xshashlik olib, xalqlar ta'sir, kuch va madaniy ustunlikni ta'minlash uchun til strategiyalarining murakkab o'zaro ta'sirida qanday ishtirok etishini o'rganadi. Til siyosatidan tortib koʻp tillilik tashabbuslarigacha boʻlgan til raqobatining turli qirralarini ajratib koʻrsatib, asar xalqaro munosabatlarni shakllantiruvchi murakkab dinamikani yoritib beradi. Tarixiy kontekst, zamonaviy misollar va ekspert tahlillari uyg'unligi orqali o'quvchilarni til diplomatiyasi va jahon miqyosidagi lingvistik raqobatning oqibatlari sohasiga o'ylantiradigan sayohatga olib boradi.