QORA SEDANA - FOYDASI, INSON SALOMATLIGI UCHUN SHIFOBAXSH XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Qadimgi hind tabobati vaVavilondago‘zallik hamda uzoq umr ko‘rish uchun turli eleksir va kosmetik vositalarga qo‘shilgan qora sedananing salomatlik va tashqi ko‘rinishga qo‘shadigan hissasi bugungi kunda ham o‘z ahamiyatini yo‘qotmagan. Maqolada o‘simlik haqida umumiy ma’lumot, so‘ngra ma’lumot to‘plash uchun ishlatiladigan usullarning tavsifi keltirilgan. Natijalar qora Sedana o‘simligi bilan bog‘liq terapevtik foyda va xavflarni ta’kidlaydi. Muhokama bo‘limi topilmalarning har tomonlama tahlilini taqdim etadi, xulosa va takliflar bo‘limi esa asosiy fikrlarni umumlashtiradi va keyingi tadqiqotlar va o‘simlikni tibbiy qo‘llanmalarda mas’uliyatli foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.