MOLIYANING MOXIYATI VA FUNKSIYALARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Bu maqola moliya tizimining mohiyati va boshqarishdagi muhim funksiyalari haqida tahlil qiladi. Ushbu maqolada, moliya tizimining asosiy xususiyatlari, undagi moliyaviy vositalar, hukumat va kompaniyalar uchun moliyaning ahamiyati, moliya tizimining turli qismlari va ularning muhimligi keltiriladi. Bundan tashqari, maqola moliyaning tuzilishi va uning moliyaviy siyosati haqida tushuncha beradi. Moliya tizimining funksiyalari va ularning amal qilish usullari, moliyaning samaradorligi va moliya siyosatining muvaffaqiyatiga yo'l qo'yadi.