IQTISODIYOT UCHUN KADRLAR TAYYORLASHDA FILOLOGIYANING ROLI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Filologiya, bir qarashda, iqtisodiyot sohasida kadrlar tayyorlash uchun eng aniq fan bo'lib ko'rinmasligi mumkin. Biroq, bu jarayonda filologiyaning o'rni ko'p qirrali va muhim. Iqtisodiyot uchun kadrlar tayyorlashda filologiyaning roli kommunikativ ko'nikmalarni rivojlantirish, tahliliy fikrlashni shakllantirish, dunyoqarashni kengaytirish, fikrlash moslashuvchanligini rivojlantirish, muhim shaxsiy fazilatlarni shakllantirishdan iborat bo'lib, filologiya ta'limi bitiruvchilarga mehnat bozorida raqobatdosh ustunlik beradi va ular uchun keng imkoniyatlar ochadi,  bu iqtisod sohasida muvaffaqiyatli martaba.