TASVIRIY SAN’ATDA ATAMALARNING QO’LLANISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Tasviriy san'at o`ziga xos xususiyati va o’ziga hos lingvistik tabiati mavjud. Yagona terminologiya tizimini yaratish maqsadida san'atning nazariy va uslubiy tushunchalarini umumlashtirishga bag'ishlangan ilmiy tadqiqotlar bugun kunda juda dolzarb. Ushbu maqolada aynan tasviriy san’atga oid terminlarning fundamental asoslar va stilistik xususiyati haqida fikr yuritadi.