DAVLAT XARIDLARIDA OSHKORALIK VA HISOBDORLIK BOSHQARUVNI KUCHAYTIRISH VA KORRUPSIYANING OLDINI OLISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy tezis boshqaruvni takomillashtirish va korruptsiyaning oldini olish uchun davlat xaridlari jarayonlarida shaffoflik va hisobdorlikning hal qiluvchi rolini o'rganadi. U xaridlarda shaffoflik va hisobdorlikni oshirishning ahamiyatini o'rganadi, ushbu maqsadlarga erishishdagi qiyinchiliklar va to'siqlarni o'rganadi, samarali amalga oshirish strategiyasi va ilg'or tajribalarini taqdim etadi. Amaliy tadqiqotlar, empirik tadqiqotlar va mavjud adabiyotlarni tahlil qilib, ushbu tadqiqot shaffoflik va hisobdorlikning ahamiyati to'g'risida tushuncha berishga, davlat xaridlarida boshqaruvni kuchaytirish choralarini taklif qilishga va korruptsiyaning oldini olishga hissa qo'shishga qaratilgan.