BANK TIZIMI VA UNING BAJARADIGAN VAZIFALARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada bank to’g’risida ma’lumotlar keltirib o’tilgan va shuning bilan birga uning bajaradigan funksiyalari ya’ni bajaradigan vazifalari haqida qisqacha bayon qilingan. 1-jadvalda 01.01.2021-yil holatiga ko’ra barcha  banklardagi daromad va xarajatlari to’g’risida malumotlar keltirilgan. Bu malumotlardan foydalangan holda keltirilgan 2-jadvalda 01.04.2021-yil va  01.04.2022-yil dagi ko’rsatkichlar ya’ni  foizli marja, foizsiz daromad, sof foyda va bank tizimining daromadlilik ko’rsatkichlari solishtirib o’tilgan.