CHALA TUG’ILGAN CHAQALOQLARNING XOMILA INFEKSIYASI VA POSTANAL YIRINGLI –SEPTIK KASALLIKLAR DIAGNOSTIKASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Sepsis muammosi xozirgi paytda ob’ektiv sabablar tufayli dunyo mikyosida tobora dolzarb masala bo‘lib kolmokda. Masalaning dolzarbligi sotsial-iktisodiy, sotsial-biologik va demografiya ko‘rsatkichlari singari mavjud omillar yig‘indisiga bog‘lik.