JAHON TILSHUNOSLIGIDA DINIY MATNLARNING O‘RGANILISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada jahon tilshunosligida diniy matnlarning o‘rganilishi haqida so‘z boradi. Xususan,rus tilshunoslaridan S.F.Barishevaning ommaviy axborot vositalaridagi diniy metaforalar haqidagi, N.G.Nikolayevaning cherkov-diniy uslubi masalasi haqidagi, P.A.Yakimovning dunyoning diniy manzarasini tasvirlovchi leksemalar haqidagi, Y.Ivanovaning diniy mifologiyalar matnlari xususidagi, J.Kozielning zamonaviy rus kinematografiyasidagi diniy leksemalar xususidagi, Y.Balashovaning diniy matnlarning janrstilistik jihatdan tahlili haqidagi, gruzin tilshunoslaridan D.Kikvidzening qiyosiy teolingvistika haqidagi hamda serb tilshunosi R. Baichning serb tilida diniy matn til maydoni masalasidagi qarashlari va mulohazalari yoritib berilgan