ЕНГИЛ АТЛЕТИКА БИТИРУВЧИЛАРИНИНГ ИЛМИЙ ТАДҚИҚОТ ИШЛАРИНИНГ ТАШКИЛ ҚИЛИНИШИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ушбу мақолада Халкаро спорт таснифида (классификация) югуришлар, сакрашлар ва улоктириш гурари умумий тарзда "Енгил атлетика" деб юритилса да, у бошка спорт турларига батан кенг тармоқлилиги, бахслашиш, хакамлик килиш, мусобака ўтказилиши буйича жиддий фарк килади ва кўпчиликни ўзига камраб олади. Мазкур соҳа буйича кадрлар тайёрлашда профессор-ўкитувчиларнинг касбий педагоги салохиятини ошириш замонавий таълимнинг энг муҳим муаммоларидан биридир. Тадкикотинит бу масалалар билан узвий богликлиги манзунинг долзарбаигидан беради