КЎРУВ АЪЗО МЕХАНИК ЖАРОХАТЛАНИШИНИНГ СУД ТИББИЙ ЖИҲАТЛАРИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Кўзнинг жуда кичик бўлишига қарамай (инсон танасининг умумий юзасининг атиги 0,15%), унинг жароҳатланиши умумий травмаларнинг 15% дан 29% гача ва барча кўз патологияларининг 40-80 % ни ташкил этади. Шунга кўра, кўриш органи жароҳатланишлари бугунги кунда жиддий тиббий-ижтимоий муаммога айланган. Шох парда механик жарохатларнинг шакилланиш жихатлари ва суд тиббий тамойиллари тўлалигича ўрганилмаган.