SANOAT RIVOJLANISHI VA IQTISODIY O'SISH: SANOATNING RIVOJLANISHINISHA XORIJIY USULLAR HAMDA INVESTITSIYANING O’RNI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
O‘zbekistonda iqtisodiy islohotlarni jadallashtirishga qaratilgan innovatsion-investitsion dasturlar amalga oshirilmoqda. Ayniqsa, xorijiy investitsiyalarni keng jalb qilish uchun mamlakatimizning innovatsion investitsiya salohiyatini to‘la namoyon etish bo‘yicha ko‘rilayotgan choralar muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada iqtisodiy o’sish hamda bugungi kunda sanoat iqtisodiyotini yanada rivojlantirish, klasterlardan foydalinish hamda taraqqiyot yo’lida innovatsiyaning ahamiyatini hamda natijalari keltirilgan. Bundan tashqari sanoat korxonalaring yillik ishlab chiqarish hajmi va uning umumiy statistik tahlili keltirilgan.