“BOBURIYNOMA”DA TARIXIY SHAXSLAR OBRAZINING DADIIY TALQINI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Maqolada Xayriddin Sultonovning “Boburiynoma” romanida Bobur va boburiylar obrazining badiiy talqini haqida mulohazalar bildirilgan. “Boburiynoma” romanida tarixiy faktlar asosida Bobur mirzoning ruhiy olami badiiy yo‘sinda ifodalanganligi atroflicha tahlilga tortilgan.