UMUMTA'LIM MAKTABLARI O'QUVCHILARINING JISMONIY TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI: (Qoraqalpog'iston Respublikasi misolida) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Maqolada Qoraqalpog'iston Respublikasi umumta'lim maktablari o'quvchilarining jismoniy tayyorgarligi pastligi muammosi tahlil qilinadi. Ilmiy adabiyotlarni, statistik ma'lumotlarni va maktab o'quvchilarini so'roq qilish natijalarini o'rganish asosida ushbu muammoning asosiy sabablari ko'rib chiqiladi. O'quvchilarning jismoniy tayyorgarligini oshirishning aniq pedagogik mexanizmlari taklif etiladi, masalan, maktabning jismoniy tarbiya dasturlarini optimallashtirish, o'qitishning innovatsion shakllari va usullarini joriy etish, darsdan tashqari sport faoliyatini rag'batlantirish.