ИЧБУРУҒ БЎЛМАГАН ЎТКИР ИЧАК КАСАЛЛКЛАРИДА ЭШЕРИХИЯЛАРНИНГ АЖРАЛИШИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Илмий ишда деарея билан касалланган катталар ва болаларнинг ичак микрофлорасидаги ўзгаришлар жисмонан соғлом - назорат гуруҳидагиларнинг ичак микрофлораси кўрсаткичларига нисбатан қиёсий маълумотлар ёритилган. Бунда этиологиясида дизентерия бўлмаган ўткир ичак касаллклари билан касалланган жами 111 бемор ва қиёслаш учун 186 нафар соғлом (116 бола, 70 катталар) ўрганилган.