TILNING MUAYYAN LINGVOPOETIK XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Bugungi kunga qadar tilshunoslik fani ulkan yutuqlarni qo‘lga kiritdi.bu holat tilning fonologik, morfologik, sintaktik sathlarining har biri bilan bog‘liq muammolar talqinida yaqqol ko‘zga tashlanadi. Lekin jahon tilshunosligida matn va uning lisoniy tabiatini o‘rganish borasida amalga oshirilayotgan tadqiqotlar keyingi chorak asr davomida kun tartibiga qo‘yila boshladi. Bu narsa alohida olingan rus, urkain, frantsuz, nemis, inglis tilshunosligi kabi bir necha xususiy tilshunosliklar uchungina emas, balki umumiy tilshunoslik uchun ham xarakterlidir.