TALABALARDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISH HAMDA TEJAMKORLIKKA O'RGATISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Talabalarning tadbirkorlik faoliyati yosh tadbirkorlarning paydo bo'lishi uchun harakatlantiruvchi kuch bo'lishi mumkin.  Shu sababli, universitetlar o'z talabalarini qulay universitet tadbirkorlik ekotizimini yaratish uchun zarur bo'lgan tadbirkorlik bilimlari va ko'nikmalari bilan qurollantirishga harakat qilmoqdalar.  Ushbu tadqiqot miqdoriy yondashuv va so'rov turidagi tadqiqotdan foydalanadi.  Tadqiqot usuli tadqiqot ob'ektlari, jumladan, muassasaning ichki muhiti, tashqi ekologik yordam, talabalarning tadbirkorlikka yo'naltirilganligi, talabalarning tadbirkorlik niyatlari va talabalarning tadbirkorlik faoliyati bilan tushuntirish usulidan foydalanadi. Ushbu maqolada talabalarda tadbirkorlik  faoliyatini shakllantirish hamda tejamkorlikka o'rgatishning pedagogik mexanizmlari xususida so‘z yuritildi.