“AVAZ O‘TAR” ROMANIDA TARIXIY VA BADIIY HAQIQAT (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada yozuvchi S.Siyoyevning “Avaz O‘tar” romanida tarixiy haqiqatning badiiy ifodasi o‘rganilan. Unda asarning o‘ziga xos qirralari bilan bir qatorda adib badiiy-ruhiy tahlil va ijodiy fantaziya uyg‘unligini yetarlicha ta’minlay olmaganiga ham e’tiborqaratilgan. Maqolada ilgari surilgan fikr-mulohazalar muxtasar holda umumlashtirilgan.