КЕГЕЙЛИ РАЙОНЫ АЙМАҒЫНДА ЭТНОТОПОНИМЛЕР (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ҳәзирги қарақалпақ тили халқымыздың турмысындағы экономикалық, илимий–техникалық, билимлендириў тараўларындағы жетискенликлерине байланыслы фонетикалық системасы бойынша, лексикалық қурамы, грамматикалық қурылысы, терминологиясы ҳәм орфографиясы жетилискен тиллердиң бири болды. Бирақ қарақалпақ тил билиминде гейпара фонетикалық, лексикалық, грамматикалық ҳәм тилдиң тарийхына байланыслы бир қанша мәселелер шешилип белгили бир системаға түсиўине қарамастан, елеге дейин изертлеўди, шешиўди күтип турған проблемалық мәселелер кѳп. Мине қарақалпақ тил билиминдеги усындай мәселелердиң бири – жер-суў атамаларын жыйнаў ҳәм оларды ҳәр тәреплеме изертлеў мәселеси.