TILSHUNOSLIK VA LINGVISTIKA: TURKUMLAR VA NAZARIY TIL (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada tilshunoslik va lingvistika sohasidagi turkumlar va nazariy tilning muzokaralariga bag'ishlangan nazariy ma’lumotlar, ularning o'zaro munosabatlari va o'zgaruvchanliklari haqida muhokama masalalari ko’rib chiqiladi. Maqolada turkumlarning tarixiy va zamonaviy tillar orasidagi farqini, ularning o'zgarmas va o'zgaruvchan xususiyatlarini, tilshunoslikning ma'nolari va izohlari tahlil qilinadi.