DIALEKTOLOGIYA: TILNING REGIONAL O'ZGARISHLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada til o'zgarishlari va ularning regional xususiyatlarini tahlil qilinadi, turli mintaqalardagi tillarning o'zgarganliklarini, ularning ma'nolari va fonetik xususiyatlarini taqqoslash orqali, til o'zgarishlarini tushuntiriladi. Shuningdek, maqola, turli geografik hududlardagi xalq tillari, ularning tarixiy o'zgarishlari va boshqa insonlar to'g'risida ma'lumotlar asosida til o'zgarishlarini ko'rsatib o’tildi. Mavzu yuzasidan, xalq tillarining tahririy va fonetik xususiyatlarining asosiy sabablari, ularning tarixiy rivojlanishi, obyektiv va subyektiv o'zgarishlari hamda boshqa sabablar boyicha so’z boradi.