KOMPETENTLIKKA YO‘NALTIRILGAN PEDAGOGIK ASPEKTNING ILMIY ASOSLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Pedagogik faoliyat samaradorligini ta’minlashda pedagog kadrlarning individual kasbiy layoqat (kompetensiyalar)ga egaligi ham muhim ahamiyatga kasb etadi. Individual kasbiy layoqat (kompetensiyalar) o‘z mohiyatiga ko‘ra pedagoglarning har biriga xos ma’naviy-axloqiy va irodaviy fazilatlari, kasbiy faoliyatga bo‘lgan shaxsiy yondashuvi, mutaxassislik asoslarining puxta bilishi, ish tajribasi, o‘z-o‘zini rivojlantirish yo‘lidagi amaliy harakatlari va ularning izchilligi negizida belgilanadi. Bunda pedagog kadrlarning mutaxassis sifatida rivojlanib borishga undovchi motivatsiyalarga egaligi muhimdir. Maqolada pedagog kadrlarning individual kasbiy layoqat (kompetensiyalar)ga egaligini ta’minlovchi motivatsiyalarning monitoring jarayonidagi in’ikosi to‘g‘risida so‘z yuritilgan.