BADIIY XRONOTOPNING METAFORIK FUNKSIYASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Maqolada taniqli o’zbek yozuvchisi Omon Muxtorning “Ming bir qiyofa” romani badiiy tahlilga tortilgan. Asosan, roman syujetini yaratuvchi asosiy atributlar bo’lgan xronotoplar tahlil obyekti qilib tanlab olingan. Romanda qo’llanilgan xronotoplar aniqlanib, ularning asardagi badiiy-estetik funksiyasi yoritib berilgan.