MOBIL TARMOQLAR: OSI MODELI, TCP VA UDP PROTOKOLLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Maqolada, mobil tarmoqlarning tarixi va joriy holati haqida ma'lumot beriladi. Bundan tashqari, mobil tarmoqlarning texnologik rivojlanishlari, xususan, 4G va 5G texnologiyalari muhokama qilinadi. 4G texnologiyasi, yuqori tezlik va boshqa ishlarni bajara olgan, 5G texnologiyasi esa yuqori tezlik va past kechikish vaqti orqali yuqori darajada rivojlangan tajribani ta'minlaydi. Maqolada ayniqsa, mobil tarmoqlarning kelajakdagi yo'nalishlari haqida ma'lumot beriladi. Bu yo'nalishlar o'z ichiga aqlli shaharlar, internetdagi obyektlar, virtual va qo'shimcha ta'sirli texnologiyalar, va sun'iy intellektli ilovalarni o'z ichiga oladi. Ushbu texnologiyalar, mobil tarmoqlarning yana bir bosqichi rivojlanishiga va ulanishining kengayishiga olib kelishi kutiladi. Hamda mobil tarmoqlarning muqobilliklari haqida ma'lumot beriladi.