MOBIL TARMOQLARNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI, PAYDO BO’LISH TARIXI VA UNING KELAJAKDAGI ISTIQBOLLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Globallashgan zamonaviy dunyoning ajralmas xususiyati harakatdagi aloqadan keng foydalanish hisoblanadi. Ya’ni mobil qurilma va texnalogiyalardan. Hozirgi vaqtda hayotimizni mobil telefonlar va internetsiz tassavur qilish juda qiyin. Kundalik hayotda doimiy foydalanayotgan bu kabi barcha qurilma va hizmatlar birlashib mobil tarmoqlarni tashkil etadi. Oddiy abonetlarga buning qanday tuzulgani qiziq bo’lishi tayin. Ushbu maqolamizda esa mobil tarmoqlarning rivojlanish bosqichlari, paydo bo’lish tarixi va kelajakdagi istiqbollari haqida so’z boradi.