КЕКСА БЕМОРЛАРДА ҚАЙТАЛАНГАН ИНСУЛЬТЛАР КЕЧИШИНИНГ КЛИНИК ЖИҲАТЛАРИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Яллиғланиш ўзгаришлари атеросклеротик пилакчаларнинг ҳосил бўлиши билан бирга келади, натижада қон томир деворидан кўчувчи моноцитлар, лимфоцитлар ва макрофаг ҳужайралар миграцияга учрайди [7,16]. Пилакчаларнинг хосил булиши ва беқарорлашиши уларнинг таркибида топилган макрофаг ва плазма ҳужайралари иштирокида содир бўлади. Инсультларнинг ўткир даврида фаол яллиғланиш некрозланган тўқималар зонасининг ўсишига олиб келади [5,7].