GUARANTEES OF EMPLOYMENT RIGHTS OF CITIZENS IN THE REPUBLIC OF UZBEKISTAN (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Tadqiqot maqsadi O‘zbekiston Respublikasida fuqarolarning mehnat qilish huquqining tashkiliy-huquqiy asoslarini yoritib berishdan iborat. Mehnat qilish huquqi insonlarning eng muhim iqtisodiy huquqlaridan biri hisoblanadi. Bugungi kunda jamiyatida insonlarni mehnat qilish huquqining kafolatlanganligi va ta’minlanganligi davlat siyosati darajasiga ko‘tarilgan. Mehnat qilish huquqi insonning asosiy va ajralmas huquqlaridan biridir. Maqolada yangi qabul qilingan mehnat kodeksining o‘ziga xos jihatlari haqida ham ma’lumot berilgan.