МЕТОДИКА ПРЕПОДАВАНИЯ ФИЗИКИ НА ОСНОВЕ МЕЖДУНАРОДНЫХ ОЦЕНОЧНЫХ ПРОГРАММ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada “Fizikani Xalqaro baholash dasturlari (PISA) asosida o‘qitish metodikasi” bo‘yicha, o‘quvchilarning ijodkorlik va kreativ fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish yo‘llari haqida so‘z yuritilgan. Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida, olingan bilimlarni amaliyotda qo‘llash masalalari bayon etilgan. Shuningdek, Xalqaro baholash dasturlari (PISA) asosida o‘quvchilarning fizika faniga qiziqishini oshirish va rivojlantirishga qaratilgan topshiriqlardan namunalar keltirilgan.