O'ZBEKISTONDA TURIZIMNING FONI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
: O'zining buyuk tarixiy, arxeologik, me'moriy va tabiiy boyliklari bilan O'zbekiston sayyohlik uchun ajoyib salohiyatga ega. Mamlakatning xilma-xil ekologiyasi, cho'llardan muzliklargacha, tog'lardan dashtlargacha, mamlakatga katta ekoturizm salohiyati beradi. O‘zbekistonda ekoturizm imkoniyatlari keng va o‘ziga xosdir.