“ZAYNAB” VA “OʻTKAN KUNLAR” ROMANLARIDAGI LEKSIK BIRLIKLARNING QIYOSIY TAHLILI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada “Zaynab” va “Oʻtkan kunlar” romanlari asosida leksik birliklarning lingvopoetik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda leksik birliklarning strukturaviy tarkibi, funksional vazifalari hamda badiiy matndagi o‘rni aniqlanadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, har ikki asarda leksik birliklar ko‘p qatlamli tizimni tashkil etib, nominativ, ekspressiv, stilistik va sotsial funksiyalarni bajaradi. “Zaynab” romanida diglossik til xususiyati orqali realizm kuchaytirilgan bo‘lsa, “Oʻtkan kunlar”da tarixiy va milliy leksika asosida milliy kolorit yaratilgan. Tadqiqot natijalari lingvopoetika nazariyasini boyitish va badiiy matn tahlilida qo‘llanishi mumkin.