BIOLOGIYA FANINI O’QITISHDA INTERAKTIV TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODIKASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda interaktiv texnologiyalar, mediata’lim, multimedia vositalari hamda innovatsion pedagogik yondashuvlardan foydalanish metodikasi yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, talabalar mediasavodxonligini shakllantirish, web-quest texnologiyasining afzalliklari, multimedia vositalarining biologiya fanini o‘qitishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Interaktiv metodlarning talabalarning ijodiy, tanqidiy va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.