KRIMINOGEN VAZIYATNI MONITORING QILISHDA GEOINFORMATSION TIZIMLARDAN FOYDALANISH BO‘YICHA ILG‘OR XORIJIY TAJRIBA TAHLILI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqola AL-11325078166-son shartnomasiga asosan Jamoat xavfsizligi universitetida bajarilayotgan “Kriminogen vaziyatning monitoringini amalga oshirish uchun Toshkent shahrining geoinformatsion xaritasining dasturiy taʼminotini yaratish” mavzusidagi amaliy tadqiqot loyihasi doirasida amalga oshirilgan bo‘lib, unda kriminogen vaziyatni monitoring qilishda geoinformatsion tizimlardan (GIT) foydalanish bo‘yicha xorijiy davlatlar tajribasi tahlil qilingan. Alohida e’tibor AQSh, Kanada va Yevropa davlatlarida GIT asosida crime mapping va crime analysis usullarining qo‘llanilishi CPTED konsepsiyasi bilan GIT integratsiyasining samaradorligiga qaratilgan.