IQBOL MIRZONING “USMON NOSIR” TRAGEDIYASIDAGI USMON NOSIR OBRAZI TALQINI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Iqbol Mirzoning “Usmon Nosir” tragediyasida Usmon Nosir obrazi talqini tahlil qilinadi. Asarda shoirning fojiaviy taqdiri, qatag‘on davri ruhiyati, tarixiy haqiqat va badiiy to‘qima uyg‘unligi yoritilgan. Dramaturg tomonidan retrospektiv syujet, dialog va konflikt vositasida Usmon Nosirning isyonkor ruhi, she’riyatga sadoqati hamda insoniy fazilatlari badiiy gavdalantirilgani tadqiq etiladi. Shuningdek, tragediyadagi Tergovchi, Tergovchi yordamchisi, Xolambibi, Nasima singari obrazlarning asar g‘oyaviy-badiiy mazmunini ochishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.